Get Social With Us
Habitatge al Poble Nou - Nexe arquitectura | Josep Carreté
20016
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20016,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Habitatge al Poble Nou

Habitatge al Poble Nou14

El projecte vol rellegir la globalitat del lloc, potenciant les dimensions màximes de l’interior, generant un espai de sala gran a l’exterior, escurçant passadissos, optimitzant la superfície útil, desdibuixant algunes divisions i relacionant usos i espais per a, finalment, suggerir continguts per a habitar un habitatge diàfan, fàcil i nou. La voluntat dels propietaris és que l’actuació respongui als requeriments funcionals actuals però sigui prou flexible per adaptar-ne d’altres que puguin presentar-se en un futur.

La proposta divideix la planta en dues franges longitudinals perpendiculars a façana, coincidint amb la distribució actual. És a dir, manté les divisions existents a la franja situada a l’esquerra segons entrem a l’habitatge i buida la franja situada a la dreta generant un espai diàfan que serà la sala.

Al llarg de l’habitatge hi ha una alçada que hi determina tot el que passa. És la línia que regularitza l’envà central de la sala, corrent just per damunt del pas de les portes. Aquesta línia determinarà un baix i un dalt en l’alçat interior de l’habitatge. Alhora serveix per situar unes noves obertures que es formaran a l’envà central, algunes a baix, algunes a dalt, per tal d’afavorir la llum natural dels espais i potenciar les dimensions màximes del lloc per generació de transparències i visions creuades.

Els materials i els colors ajudaran també a definir els espais. Així es mantindrà i es rehabilitarà el mosaic hidràulic de bona part de la zona que ocupen les habitacions i la futura sal d’estar.

Category

Reforma