Get Social With Us
Habitatge a l'Eixample - Nexe arquitectura | Josep Carreté
28
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-28,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Habitatge a l’Eixample

Habitatge a l’Eixample05

Es tracta d’una reforma d’un habitatge en una finca datada del 1900 típica de l’Eixample i amb una façana ben conservada. Tanmateix l’estat inicial de l’habitatge es trobava obsolet degut a tot un seguit de reformes i tancaments que no feien més que amagar la singularitat original. La voluntat del projecte és desfer-se de tots els elements sobrants i recuperar el caràcter original dels acabats en un espai obert i actual.

Es proposa desenvolupar el programa en tres franges respecte la façana, en tota la longitud de la planta, situant dormitoris i banys al centre i deixant-ne lliure els costats; de manera que sempre tot miri cap a les obertures i les balconades de la façana principal, que en són les protagonistes.

És en una d’aquestes franges lliures, eix de tota la casa on s’entén no només el distribuïdor i vertebrador del programa sinó que també s’aporta ús: en la primera de les franges, el que hi trobem és una zona d’armaris que dóna resposta al programa que troba a l’altra banda; de manera que a la cuina hi encabim electrodomèstics i despensa, als banys hi fem aparèixer les piques i per als dormitoris hi plantegem els armaris. A l’altra franja el que hi trobem és un espai que connecta les obertures als patis interiors, de manera que es reparteix part de la llum que hi pugui entrar per tots els dormitoris en una planta molt allargada i amb poca façana.

En tota aquesta nova distribució hi destaquen també els materials originals, a la cuina recuperem els mosaics de tessel·les de colors vius, trobant-se amb un nou material que és la fusta i que t’acompanya per tot el paviment de la franja dels dormitoris, interrompent-se només per deixar passar les rajoles dels banys que pugen amb les piques, obviant així aquesta relació transversal a banda i banda del passadís.

El conjunt s’acaba entenent com un gran espai de sala menjador i cuina en contacte amb l’exterior de l’eixample a través d’uns alts finestrals; i d’allà, tots els materials originals que t’acompanyen cap a la resta del pis: mosaics, totxana i bigues de fusta pintades que s’han redescobert.

Category

Reforma