Get Social With Us
Habitatge a Arenys de Mar - Nexe arquitectura | Josep Carreté
19947
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19947,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Habitatge a Arenys de Mar

Habitatge a Arenys de Mar08

Es tracta d’una casa antiga, de planta baixa i planta primera. Construïda en dues fases corresponents a cada planta, la baixa el 1923 i la primera el 1934. Té una façana caracteritzada pels seus estucs. Aquests esgrafiats retornen en una façana lateral que el projecte rehabilita i integra a la nova edificació acabada. La voluntat dels propietaris i l’objecte, per tant, del projecte és la reforma i la rehabilitació de l’habitatge.

Com ja hem dit, l’edificació existent és una casa antiga, de construcció tradicional, amb parets i envans ceràmics, sostres de bigues de fusta i revoltons ceràmics. La coberta principal és una teulada però també hi ha petits terrats. Són característics els ornaments i estucs de façana i també algun mosaic interior. Són aquests aspectes constructius i formals que acaben definint part de la intervenció, amb la voluntat de ressorgir l’aspecte original de l’habitatge i el caràcter propi d’aquesta casa antiga.

En l’àmbit exterior, es rehabiliten els esgrafiats de tota la façana de carrer i la part lateral que acompanya fins el jardí posterior; és allà on s’aprecia un altre tipus d’intervenció. A mode de tall en el temps, es diferencia el passat del present amb un tall entre materials. Es tracta de la galeria posterior, actualitzada en quant a materials i tancaments, esdevenint un espai amb molta llum que complementa i qualifica els espais interiors existents i que conforma una façana totalment nova per aquesta part de la casa.

El projecte desenvolupa el programa d’un habitatge per a cada planta, és per això que s’introdueix un canvi substancial: l’eliminació de l’escala interior i la formació d’una nova escala exterior d’accés directe a la planta superior sense haver de passar per la planta inferior. Aquesta nova escala, lleugera i transparent, d’estructura metàl·lica i graons de relliga se situa a la façana posterior i permet accedir als espais de la planta superior amb independència respecte la planta inferior.

En quant a l’interior, es forma un nou sostre-altell a l’espai sota-coberta de la planta primera. Aquest espai vinculat a l’habitatge d’aquesta planta, és un espai diàfan i obert a la resta dels espais immediatament inferiors donant-los amplitud i permetent que la llum natural els il·lumini a través de les noves obertures que es preveuen al vessant sud de la teulada.

Category

Reforma