Get Social With Us
Habitatge a Sant Boi - Nexe arquitectura | Josep Carreté
20087
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20087,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Habitatge a Sant Boi

Habitatge a Sant Boi21

Tot i el bon estat de l’habitatge, els seus propietaris volen reformar-lo, per actualitzar els seus espais, i aconseguir que l’habitatge resultant sigui més diàfan i lluminós.

Es tracta d’un habitatge distribuït en dues plantes, situat a la part posterior de l’edifici. La configuració del pati interior d’illa i la mateixa distribució interior original, fan que no sigui un habitatge gaire lluminós interiorment, sobretot el nivell de la planta baixa. A més a més, malgrat comptar amb un pati propi a nivell de sala no en gaudeix com podria degut a la fragmentació de les peces existents.

La voluntat del projecte és actualitzar els espais interiors de la casa, amb l’especial objectiu d’aconseguir una planta baixa més diàfana, lluminosa i més oberta al pati adjacent. Per tant, s’eliminaran els envans que ara defineixen sala, cuina i dormitori per bastir un espai únic, que ressegueix tota la façana del pati. Cuinar, menjar, estar i treballar compartiran un espai polivalent, que maximitza les dimensions de la planta i, sobretot, deixa passar la llum natural, en continuïtat, fins al racó més interior de la planta. Únicament la línia d’armaris de cuina i menjador, deixen al darrera una estreta franja on hi ha el rebost/safareig i el bany de planta.

Aquesta actuació porta associat el reajust de les obertures al pati amb l’objectiu d’adaptar el funcionament d’aquesta façana interior a la nova proposta d’usos i, alhora, permetre l’entrada de llum i potenciar la relació i continuïtat entre el dins i el fora, entre el nou gran espai interior i el pati adjacent, com a extensió exterior de la pròpia sala.

A la planta de dalt, únicament es reforma el bany i alguns elements d’arribada del passadís, per tal d’encomanar els nous criteris projectuals de baix a la planta superior.

Category

Reforma