Get Social With Us
Habitatge a Les Corts - Nexe arquitectura | Josep Carreté
20116
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20116,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Habitatge a Les Corts

Habitatge a Les Corts23

És un pis situat en un edifici del barri de Les Corts de Barcelona. Una finca d’uns 40 anys, arquitectònicament interessant, que es concreta en una façana totalment envidrada, deixant un ampli balcó orientat a sud. La superfície útil és de 68,00 m2. I el balcó fa 10,50 m2.

S’aborda una reforma integral, amb la substitució del tancament envidrat, que permetrà redibuixar-ne el traçat per modelar subtilment l’espai interior i optimitzar-ne orientacions i visuals cap a l’exterior.

La proposta divideix la planta en tres franges perpendiculars a façana, coincidint amb les crugies estructurals. La posició central de la sala defineix i estructura el projecte, i és el que el diferencia conceptualment de l’estat actual de pis. Allibera la primera franja i genera un espai ampli tot just després de l’accés. La cuina el dotarà d’ús. Oberta, proposant un taulell que en presideix la centralitat. Lloc per rebre, per cuinar, per menjar-hi, per trobar-se.

L’eixamplament visual del front de façana bascula perpendicularment a l’eix de la sala i s’escapa a banda i banda, proposant una balconada que es percep en tota la seva amplada… Primer, una compartimentació transversal que no toca a façana i que deixa escolar les visuals. Segon, un terra de fusta que reconeix la transversalitat i que desdibuixa interior i exterior. I tercer, un traçat d’envidrament en zig-zag que juga d’un costat a l’altre.

La sala també flueix cap a la tercera franja de la planta, en deixar lliscar els sostre per damunt del límit d’armaris de la zona dels dos dormitoris i el bany.

Category

Reforma