Get Social With Us
Casa Lona - Nexe arquitectura | Josep Carreté
21832
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21832,cookies-not-set,hazel-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

Casa Lona

Casa Lona

És una obra de reforma d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres, situat al front de mar de Badalona. Es tracta d’una casa original del segle XIX, amb successives reformes posteriors que l’han anat acordant als requeriments familiars canviants de la seva història.

Té planta baixa i dues plantes pis. Les plantes primera i segona que corresponen a l’habitatge superior tenen uns grans finestrals mirant a mar, que entren a dins de la planta generant una terrassa. Personalitzen l’interior de la casa: mar, horitzó, sol, contrallum…

Actualment, la primera planta té l’accés a través de l’escala que puja des del nivell del carrer posterior. Un rebedor amb un petit bany interior distribueix un dormitori cap al carrer posterior, i la cuina i la sala cap al front de mar, totalment obertes a la terrassa i al balcó sobre el passeig marítim. La cuina ocupa un espai interior tot i que s’escapa cap a la sala-menjador a través d’una porta corredissa lateral i d’un gran passa-plats obert cap endavant. Des d’un lateral de la sala l’escala s’enfila cap a la planta primera on hi ha la resta de dormitoris.

El nou programa funcional per aquesta planta és pràcticament idèntic, la formalització però, canvia totalment: la transformació de les divisions i els sostres de la part interior de la casa han de permetre uns espais nous i diàfans. La cuina queda oberta totalment fent del nou taulell de treball, protagonista central de l’espai únic amb la sala; els envans corredissos i cels rasos a diferents alçades que deixen fluir l’espai i passar la llum, revestiments i paviments que defineixen usos però que no els tanquen, colors clars, blaus, l’escala que s’obre en alçada… La planta i la secció noves cerquen les dimensions màximes, evidents o insinuades, però sempre conscients.

La segona planta té els dormitoris. Actualment, hi ha un dormitori a la façana principal i un dormitori a la façana posterior del terrat; el projecte manté la distribució mantenint el dormitori principal cap a la terrassa i el mar, requeriment dels propietaris, i que la resta d’espais tinguin obertura a l’exterior, és a dir, al terrat, en un tot continu i diàfan que fa fluir la llum i l’espai a través de la planta i la secció.

Aquesta reforma, rellegeix i actualitza globalment els espais de l’habitatge, que esdevenen flexibles, canviants, sorprenents… i és concebuda per a suggerir i imaginar cada dia noves maneres d’habitar la casa.