Get Social With Us
Cafeteria Lycée Français - Nexe arquitectura | Josep Carreté
21579
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21579,cookies-not-set,hazel-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

Cafeteria Lycée Français

Cafeteria Lycée Français

Ens trobem davant la reforma de la cafeteria d’estudiants de batxillerat del Liceu Francès, un espai diàfan i obert, a peu del pati central de l’escola i amb accés des d’aquest. Al fons d’aquesta sala és on s’ubicava la barra del bar, propera a la cuina i generant un gran espai al davant, però allunyant el punt de servei d’aquest espai exterior privilegiat.

El projecte proposa renovar aquest espai de cafeteria, i ho fa amb tres estratègies clau: augmentant la superfície interior disponible, zonificant els nous espais de bar i d’estada pels estudiants i dur el punt de venta fins l’exterior.

El primer dels punts es resol amb el tancament del porxo existent paral·lel a la façana, incorporant aquest espai a l’interior de la cafeteria. En aquest nou espai generat és on s’ubica el punt de venta, una barra a tres costats, dos dels quals donen directament a l’espai exterior. És l’element que s’entén com a transició entre l’espai exterior i l’interior.

Amb aquest desplaçament de la barra a peu de pati es desencadena la divisió de la cafeteria en dues zones. La primera, en façana, es una franja destinada a l’ús pròpiament del bar. La part més propera al mostrador queda lliure per facilitar el flux de gent. Un moble central separa aquesta zona d’una àrea més tranquil·la de descans i treball per als alumnes.

A l’altra banda del moble separador es proposa una gran zona de sofàs i taules on els alumnes poden descansar, llegir o treballar. Tenen un punt més informal. Com a final de sala apareixen unes grades de fusta i així aconseguir més espais per asseure’s a diferents alçades. El primer nivell de la grada s’estén cap a un dels laterals, formant una tarima elevada.

Un aspecte important del projecte és la posició de cadascuna de les àrees. La decisió d’ubicar la zona de descans al final de la sala dota aquest espai de més privacitat i permet que els usuaris del bar no intervinguin en ell. Encara que visualment estan connectats, el paviment, el fals sostre i els revestiments de paret canvien d’un costat a l’altre per crear dos ambients diferents.

Category

Reforma