Get Social With Us
O'Donnell Flat - Nexe arquitectura | Josep Carreté
20297
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20297,cookies-not-set,hazel-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

O’Donnell Flat

O’Donnell Flat

This project takes up the entirety of the almost-square first floor of a building from the late 19th century. The entrance leads us to the central bay, which serves as the living/dining room.
With its total dimensions restored—10.24 m x 4.00 m—and a ceiling height of 3.72 m, this space stands out. Everything happens here, and all paths lead through it. A loft and a facing that serves to hide installations emphasize the double ceiling height and personalize it using different colours: blue, green, red and orange.
The back gallery, a nearly exterior space, opens onto a patio. The second bathroom and the laundry room sit on opposite sides of this gallery. Unique spaces are conserved and reinterpreted using modern functional criteria and living needs.

Category

Renovation